Sausklaar oftewel glad pleisterwerk:
Glad pleisterwerk is een wand en plafond afwerking waarbij de muren en plafonds spiegelglad worden opgeleverd,na droging dienen ze nog wel gesaust te worden. Het is éénlaags bewerking met gips en alleen geschikt voor binnen met een dikte die varieërt tussen 2 mm en 20 mm.

Spachtelputz:
Het is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes vanaf 0.4mm (verkrijgbaar per bestelling) tot 3.0mm (standaard)

Behangklaar:
Dat wil zeggen, dat de wand klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren. Ook is dit de gradatie die gehaald wordt om een sierpleister op de wand aan te kunnen brengen. Een wand die behangklaar is gemaakt is onvoldoende vlak om te kunnen sausen.

Plafonds en plafondplint:
Plafonds kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, afhankelijk van het materiaal en uiteraard van uw wensen. U kunt kiezen voor een gladde afwerking van uw plafonds of een fijne of grove structuur. Combinaties van schuurwerk, stucwerk en sierpleisters kunt u ook denken.

Spack spuiten:
Spackspuiten is een veel toegepaste wand- en plafondafwerking in de nieuwbouw maar ook voor renovatie van bestaande woningen. Vanwege de relatieve goedkope en toch zeer decoratieve afwerking kiezen mensen steeds vaker voor deze afwerking.

Buitenwerk:
Behalve de werkzaamheden voor binnenshuis is het ook mogelijk om buitengevels te stukadoren. Hierbij moet u onder andere denken aan het glad afsmeren van een buitengevel, schuurwerk of spachtelputz... Tevens denk er over na vochtbestending en waterdichtheid.